Weinig muzikale zonnestralen tussen de stromende regen.

Het is voor mij dit jaar een WGT met voornamelijk dieptepunten. Na wat ongemakken heb ik besloten om me vooral op te houden bij het enige buitenpodium dat het festival rijk is. De Parkbuhne moet dit jaar voor de verrassingen gaan zorgen.De Parkbuhne is een prachtig gelegen openluchttheater waar je, wanneer het niet regent, heerlijk naar bandjes kunt luisteren. Helaas bleef het niet droog en van positieve verrassingen was al helemaal geen sprake. Nu zijn mijn oren enigszins gevoelig voor valse noten, zoals blijkt uit eerdere door mijn toetsenbord voortgebrachte recensies. Maar het geluid dat het strottehoofd van Carmen Espenaes, zangeres van het Noorse Midnattsoll, produceert is werkelijk hemeltergend!
Hitsige een-tweetjes met bassiste Birgit geven het oog ook wat, maar elk muziekminnend persoon heeft zijn toevlucht dan al in de curry-worst gezocht.

Anne - Marie Hurst van The Skeletal Family weet de verkeerde snaar ook goed te raken. Het feit dat de bandnaam afkomstig is van een nummer van David Bowie kan hier geen positieve bijdrage meer aan leveren. Het wordt me teveel en in afwachting van het rockende strijkorkest Chamber ga ik een hapje eten.
Tijdens een hongaarse specialiteit overdenk ik de afgelopen dagen en met name de middag die achter me lag. Zoveel valsigheid heb ik nog niet eerder op éen dag gehoord. Qntal, Bloody, Dead and Sexy en Massiv in Mensch - die het waagden om een LUV nummer ten gehore te brengen - gingen de eerder genoemde bands al voor.
Zou het dit jaar dan echt zo slecht gesteld zijn met de geluidstechniek of waren het simpelweg talentloze bands?
Dat laatste lijkt me niet het geval. Neem nou Qntal, lekker om thuis te luisteren en ook op de dansvloer doen ze het goed. Maar live stelt zangeres Sigrid Hausen wederom teleur. Voorlopig hou ik het maar bij de cd's van Qntal en Estampie.

Gelukkig waren er ook meevallers. Na het zien van wat felgekleurde personen op het podium besloot ik de franse act Punish Yourself vanuit het publiek te gaan bekijken. En dat heb ik geweten, ik voel nog de striemende haren van mijn achterbuurman in mijn nek. De felle cyberpunk beukte er in bij het publiek en na enkele nummers had ook ik moeite mijn camera stil te houden. Motto van Punisch Yourself is ongetwijfeld: veel sex, drugs en cyberpunk. Een idioot, verrassend en zeer energiek optreden was het. Voor mij de oppepper die deze editie van WGT kleur gaf!

© 2005 Laura Thijssen